top of page
תמונת הסופר/תדר' ענבל לוסטיג

איך מתמודדים כאשר יש התנגשות בין הרצון שלי והרצון של הילד שלי.



כל יום זה אותו הדבר, תמיד עמוס בוויכוחיים, עימותים וצעקות,  את התאור המתסכל הזה שיתפו אותי ההורים בהדרכה הטיפולית. רק המחשבה על אחה"צ והמתח שיהיה בבית גומר את הכוחות שיש לנו ואנחנו באמת לא יודעים מה לעשות.

אז איך מתמודדים עם הפער בין הרצונות שלנו כהורים ושל הילדים שלנו?

 

חשוב שנזכור, שהפער הזה טבעי נכון והכרחי להתפתחות הבריאה של הילדים שלנו. זה לא תמיד קל ונוח להתנהל במרחב של חוסר ההסכמה הזה, אבל המטרה שלנו כהורים היא לעזור לילדים שלנו להפוך למבוגרים עם דעות ודרך משלהם בחיים. לכן, ישנה חשיבות גדולה שנאפשר להם לבטא את הרצונות גם אם לא תמיד נסכים אתם.

לצד זאת חשוב לנהל שיחה פתוחה: חשוב לדבר עם הילדים ולשמוע את דעתם. לפעמים הם יודעים מה הם רוצים ומדוע, וכשאנחנו מקשיבים להם, הם מרגישים מוערכים.

גמישות: נסו למצוא פתרונות שמקנים לשני הצדדים את מה שהם רוצים. לדוגמה, אם הילד רוצה לבלות זמן עם חברים ואתם רוצים זמן משפחתי, אולי אפשר לשלב את השניים.

בהירות: חשוב להעביר לילד בצורה בהירה מכבדת ורכה  מה הדברים שחשובים לכם כהורים כאשר ישנם דברים שהם פשוט לא ניתנים למשא ומתן.

ילדים תמיד יסתכלו על הורים וילמדו : היו דוגמה אישית להתמודדות עם קונפליקטים. הראו להם איך מתנהלים בשיחה מכבדת וכיצד מתמודדים עם חילוקי דעות.

בסופו של יום, המטרה היא לגדל ילדים שמבינים את הרצון שלהם, אך גם יודעים לכבד את הרצון של אחרים. כל חוויה כזו יכולה לחזק את הקשרים ביניכם וללמד את הילדים ערכים חשובים להמשך חייהם.




2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page