קשרים בשנות ה-20 לחיים, יכולים להיות ממש מבלבלים. למה מבלבלים, כי לפעמים נרגיש ממש טוב ולפעמים נרגיש, שזה ממש לא מתאים לנו. הבן האדם הזה, שרק אתמול היה לנו ממש טוב ונחמד אתו מתנהג בצורה שהדבר היחיד שבא לנו לעשות זה לקום ולברוח.
אז מה עושים, איך מחליטים?
שאלה חשובה וקשה, וההחלטה לגביה לפעמים לוקחת זמן. אז מאיפה מתחילים. קודם כל מנסים לברר עם עצמנו, מה אנחנו מרגישים לגבי עצמנו. אולי אנחנו מתוסכלים מהרבה דברים, שקורים אחרת ממה שתכננו ורצינו. אולי המקום עבודה, שאנחנו נמצאים בו גורם לנו להרבה תסכול ואפילו קושי. יכול להיות שבכלל התחלנו את החיים הבוגרים שלנו ואנחנו ממש מבולבלים ולא יודעים איך לבחור. כלומר, המטרה של השאלות האלה היא לברר האם, שאנחנו מרגישים לא טוב בתוך הקשר זה באמת בגלל האדם שאיתנו או אולי קשור לדברים אחרים.
מה השלב הבא- או מה עושים?
דבר ראשון אם באמת הבנו שמה, שאנחנו מרגישים קשור לבן אדם שאינו אנחנו ביחסים, שווה לנסות לדבר אתו. חשוב, שהשיחה תהיה בזמן שבו אנחנו רגועים ולא כועסים, או מתוסכלים. במקביל חשוב להסתכל ולראות, שגם האדם שאיתו אנחנו בקשר מתאים לו לדבר עכשיו. אחרי שבדקנו וראינו שזה זמן מתאים ונוח לשנינו, חשוב לשתף אותו במה, שאנחנו מרגישים שמתסכל או גורם לנו להרגשה לא טובה. במקביל חשוב להקשיב למה שיש לו להגיד. יכול להיות שיש גם דברים שמפריעים לו בקשר.
ואחר כך?
נותנים מקום להבנה הרגשית - כלומר בודקים עד כמה אנחנו כזוג, מצליחים לדבר ולהבין אחד את השני. יכול להיות שעוד שיחות כאלה יכולות לשפר את המצב ויכול להיות שיש פערים גדולים מידי בנינו ועוד שיחות רק יצרו מריבות כעס ותסכול.
אם אחרי כל מה שעשינו אנחנו מרגישים תקועים, לא יודעים להחליט לגבי עצמנו או לגבי הקשר. אני מזמינה אתכם לפנות אלי לייעוץ, טיפול והכוונה. ביחד נמצא את הדרך שמתאימה לך ולקבל החלטה נכונה עבורך.
Comments